Updates

Zo, tijd voor wat updates over batterijen, de appelboom en hoe het ons vergaat met de uitdaging.

Eerst maar de batterijen. Hoe voortvarend we onze vragen ook gesteld hebben, kennelijk vinden consumentenorganisaties het niet heel erg boeiend dat je met wergwerp batterijen geen idee hebt, wat je eigenlijk koopt in tegenstelling tot oplaadbare. Beetje jammer, want mede in het kader van de duurzaamheid leek het ons wel een belangrijk thema.

De appelboom vergaat het ondanks het mislukte natuurlijke vijanden project behoorlijk goed. We hadden wel de indruk dat de luizen zich op de een of andere manier aan randjes van de bast hadden weten in te eten, want daar zitten wat bobbels op de boom. Dus toen we moesten snoeien hebben we de boom maar echt rigoreus gesnoeid zodat bijna al die bobbels weg zijn. Hopelijk heeft hij nu dan genoeg kracht om als er al luizen komen deze zomer ze zelf teweer te staan. En op de een of andere manier is ons eigen huis een lieveheerstbeestjeshotel voor de winter gebleken. Opeens verschijnen ze overal (misschien vonden ze ons huis van begin af aan al leuker dan de boom ;-)). En we zetten ze fanatiek in de appelboom. Beetje jammer van al die stormen, maar alle bee(s)tjes zullen wel helpen.

Voor wat betreft de uitdaging gaat het eigenlijk supergoed. Zo goed dat we daar nog een apart artikel aan wijden. Toegegeven, het lukt niet met alles, maar het maakt ons zo veel bewuster van spullen en materiaal dat we bijna niets nieuws gekocht hebben. En we hebben daarmee toch een hoop geld bespaard! In plaats van onze hypotheek met 2 jaar inkorten hadden we binnen de kortste keren genoeg budget om hem met gelijk 3 jaar in te korten! Was zonder de uitdaging nooit gelukt. En zonder de uitdaging waren we ook nooit op het idee gekomen van onze tweedehands kinderkleding winkel die we in onze tuinkamer hebben. Alleen maar voordelen dus. Binnenkort een artikel over 9 maanden uitdaging en hoe we op de kledingwinkel gekomen zijn.