Concept kledinghub aangepast

We zijn nu een tijdje bezig met onze kinderkledinghub en inmiddels werd het tijd voor een evaluatie. Conclusie: we staan helemaal achter het concept, we zochten alleen naar manieren om het nog groener te maken en beter te laten aansluiten op onze doelstellingen. Dat heeft geleid tot een paar aanpassingen in het beleid.

Allereerst gaan we de volledige opbrengst, na aftrek van de kosten die wij voor de winkel maken, in bomen. We regelen dat via Trees for all. Hoe meer we erover nadenken, hoe meer we erachter komen dat bomen echt een cruciale schakel zijn in het gezond houden van de planeet. En helaas hebben we daar echt veel te weinig van. In ons land al helemaal. Om dus een gezonde wereld achter te laten voor alle kinderen investeren we in bomen.

Zo hopen we dubbelop bij te dragen: enerzijds door eraan bij te dragen minder nieuwe kleding in omloop te laten brengen en anderzijds door de opbrengsten daarvan te investeren in een letterlijke vergroening van de planeet.

Vandaar dat ook de inbrengprocedure is aangepast. Voortaan werken we met gedoneerde kleding, zodat de hele opbrengst naar de koop van bomen kan gaan.

We hopen dat beide aanpassingen ervoor zorgen dat we samen nog meer kunnen doen aan het groener maken van de wereld. We kijken ernaar uit om jullie in onze winkel te mogen begroeten!