Snelle gevulde paprika

Vanavond weer zo’n succesnummer gemaakt. Ben zelf gek op gevulde paprika. Mijn vader maakte dat altijd met een gehaktvulling, maar ja, dat werkt niet zo lekker als vegetariër. Bovendien was dat ook een best tijdrovend recept. Je zou het ook met vegetarisch kruimgehakt kunnen vervangen dat je zo in de supermarkt kunt kopen. Ik vind dat een beetje duur en vaak is het mij te bewerkt en teveel plastic verpakking, dus ik heb een variant bedacht.

Het recept dat ik heb aangepast komt uit het Jumbo magazine. Ik gebruikt in plaats van gehakt sojabrokken. Vaak vind je op internet dat men die niet zo lekker vindt, maar ik vind die dingen echt geweldig. Een grote zak kost bijna niets, je kunt er ontzettend lang mee doen, het zit stampvol met eiwitten, is onbewerkt en je kunt het elke smaak geven die je zelf wilt. Ideaal spul dus.

Men neme:
per volwassen persoon 2 kleine paprika’s
1 courgette in kleine blokjes (uitgaande van 2 volwassenen en 2 kinderen)
per volwassene 30 gram sojabrokken
2 tenen knoflook
1 el baharat of elk ander gewenst kruidenmengsel
yoghurt
olijfolie
peper en zout
Kook de sojabrokken 15 minuten, giet ze dan af en laat ze uitdampen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en snijd de paprika’s doormidden. Leg die op een vel bakpapier 20 minuten in de oven.
Terwijl die in de oven zitten snijd je de courgette en knoflook. Fruit die in de olijfolie tot ze gaar zijn en voeg dan de gekookte sojabrokken toe. Voor de kinderen kan je de paprika’s hier al mee vullen als ze niet van kruiden houden. Ik doe er daarna vaak nog baharat door, maar ook ras el hanout of provencaalse kruiden zijn erg lekker erbij. Mix alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper en vul de paprikahelften ermee. Schenk er een scheutje yoghurt overheen.
Erg lekker met gekookte rijst, couscous, gierst, gort of welke andere graansoort ook.

Eet smakelijk!