Op naar een nieuw avontuur in 2022!

Allereerst de beste wensen voor 2022! Dat het je maar veel gezondheid, geluk, liefde, wijsheid, duurzaamheid en nieuwe inzichten en ideeën mag geven.

Voor ons belooft 2022 een spannend jaar te worden: we gaan deze zomer verhuizen naar Steenwijk. We hebben een prachtige plek gevonden waar we in de toekomst onze duurzame idealen kunnen uitleven en waar ook ruimte was om opa Walter (Evelines vader) ook bij ons te huisvesten. Het had nog heel wat discussies en voeten in de aarde, want het is een nieuwbouwproject en is nieuwbouw nu eigenlijk wel zo duurzaam?

Na veel wikken en wegen hebben besloten er toch voor te gaan. De verduurzamingsopgave voor bestaande huizen waar we opa Walter mee konden nemen was vaak zo groot, dat dit niet opwoog tegen de eventuele extra belasting van een nieuwbouwwoning. Die we dan natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk maken. Over de keuzes die we daarin maken is een heel blog te vullen en dat zullen we dan ook doen, elke keer als er iets aan de orde komt.

Maar voordat het zover is gaat er nog een heel proces aan vooraf. Omdat de bouwer pas deze zomer kan beginnen met bouwen duurt het nog wel even voor we in ons nieuwe huis kunnen trekken. Maar we willen wel graag dat de kinderen al in het nieuwe schooljaar kunnen starten op hun nieuwe school. Dus beginnen we tegelijk aan een tweede nieuwbouwproject: een vakantiewoning vlakbij ons nieuwe huis. Ook die wordt zo duurzaam mogelijk, lokaal en met houtskeletbouw gebouwd.

Allemaal superspannende projecten dus, vandaar dat we de laatste tijd ook niet veel tijd hadden om ons blog bij te houden. Hopelijk wordt dat nu weer wat beter nu al het papierwerk rond is.

Voorlopig dus druk met opruimen, opruimen en nog eens opruimen om ons huis verkoopklaar te maken. Ongelooflijk hoeveel spullen er nog uit een huis komen van mensen die al ruim een jaar geen nieuwe spullen kopen! En we hebben ook eerlijk gezegd geen idee waar al die spullen vandaan komen. Het sluipt echt ongemerkt je huis binnen via cadeautjes van de kinderen, uitdeelspulletjes op school, traktaties die van werk worden opgestuurd. Ongelooflijk. En het jammere is, al die mensen bedoelen het natuurlijk heel goed en attent. Maar ja, het zijn over het algemeen wel veel spullen waar je niet zoveel aan hebt en die vrij snel richting kringloop kunnen… Gelukkig zijn we kennelijk niet de enigen die er zo over denken, want dit jaar kregen we vanuit werk met Sinterklaas en kerst vooral eetbare attenties. Dat scheelt in elk geval. Hoe dan ook is het een blijvende strijd tegen de spullen die maar je huis in blijven komen, ook al koop je zelf bijna niets. Dat moet toch anders kunnen zou je denken.

In elk geval voelt het goed om alles nog eens goed door te gaan en op te ruimen. Je huis wordt er een stuk opgeruimder en overzichtelijker van. En het grappige is: je hoofd doet mee! Dat is nog eens een fijn gevoel aan het begin van het nieuwe jaar :-).