Verantwoord ondergoed

En inderdaad, de eerste uitdaging bleek het kinderondergoed. Mijn dochter had nieuwe onderbroekjes nodig.

Tweedehands natuurlijk niet te krijgen. Ook erg lastig natuurlijk gezien het product, dus dan kom je normaal toch al snel bij de Hema uit of C&A. Die hebben dan vaak wel biologisch katoen, maar dat zegt nog niets over het verven of de arbeidsomstandigheden. C&A heeft wel een ‘cradle-to-cradle’ collectie, maar die ziet niet op ondergoed, en zegt ook niets over de arbeidsomstandigheden. Dus daar kon ik even niet mee vooruit.

Via de website van het EO-programma ‘Genaaid’ (overigens echt een aanrader!) vond ik de website Project Cece (projectcece.nl), dat zowel ziet op duurzame productie van kleding als goede arbeidsomstandigheden ter plaatse. Helaas is de oogst voor wat betreft ondergoed ook vrij beperkt. De webwinkel waar ik naar werd doorverwezen waar ze het betreffende merk zouden verkopen verkocht op het moment helemaal niets meer. Dus heb ik op basis van het merk zelf verder gezocht naar een andere webwinkel. Allemaal heel leuk en informatief hoor, maar heeft me toch bijna een hele avond gekost.

Hoe dan ook, het resultaat is er: verantwoorde onderbroekjes voor onze dochter. En het ziet er nog leuk uit ook. Hoewel het een stuk duurder was dan Hema, voel je nu al dat de stof een stuk dikker is en dus waarschijnlijk langer meegaat. Bovendien zitten er geen rare stofjes in en voelt het gewoon goed dat je kind in kleding loopt die niet door een ander kind gemaakt is.